Tel: 08-7360160
E-post: info@seriersant.se
Öppettider:
Mån-Fre 12:00-18:00, Lörd 11:00-16:00
Söndag STÄNGT

Emily the Strange

Emily the Strange

Emily the Strange (ibland kallad Emily Strange) är en fiktiv "alternativkultur"-figur som först dök upp på ett klistermärke som distribuerades i skivaffärer, skateaffärer och på konserter för att göra reklam för Rob Regers och Matt Reeds klädmärke Cosmic Debris 1991. Rob Reger räknas som skapare av figuren, men designern var Natan Carrico.

Både klädmärkets och Emilys popularitet växte snabbt. Cosmic Debris blev ett jätteföretag med många miljoner i omsättning, och Emily förekom snart även på t-shirts, vykort och annan merchandise.
 
Till slut kom även en tecknad serie med Emily. Den utmärkte sig genom att förvånansvärt nog inte direkt göra reklam för klädprodukterna, utan berätta fristående historier om den unga flickan Emilys vardagsliv och självupplevda utanförskap. 
 
Handling:
Emily är en blek och svarthårig 13-årig tjej med lätt goth-inspirerat utseende (hon har ibland liknats vid en yngre version av Nemi, men har även jämförts med Wednesday i "Familjen Addams"). Hon är ofta ensam och dyster och känner sig utanför. Hennes närmsta vänner är de fyra svarta katterna Sabbath, Nee-Chee, Miles och Mystery. 

Emily The Strange 02 Det här omslaget kom bort

Buzz Parker, Rob Reger

Handling:Emily är en blek och svarthårig 13-årig tjej med lätt goth-inspirerat u..

39.00 kr Exkl moms: 36.79 kr

Visar 1 till 1 av 1 (1 sidor)

ALLA PRODUKTER ÄR NYA/OLÄSTA

Begagnade produkter är alltid markerad "Begagnad" i titelraden.