Tel: 08-7360160
E-post: info@seriersant.se
Öppettider:
Mån-Fre 12:00-18:00, Lörd 11:00-16:00
Söndag STÄNGT
Om du beställer för 600 kr eller mer så bjuder vi på frakten! (Finland och Danmark fri frakt vid order från 1000 kr).
 • Vad som än står - Fotboll, familjen, våldet (Inb) (Nytryck 2021)

Utgiven på Kartago förlag tidigare.

En närgången, tecknad skildring av en våldsam fotbollssupporter Patrik Obilic är i 30-årsåldern och så kallad firmakille i AIK. Det är en ålder då man brukar välja bana och karriär i livet. Men Patrik är nöjd med sin tillvaro som kretsar kring jobbet som servitör på en populär restaurang, fotbollsmatcher och om kvällarna gå ut på krogen och ragga brudar med polarna.

Vad som än står är en närgången skildring av en våldsam fotbollssupporters liv, om fotbollsfirmor och supportergäng en kultur som vi har svårt att förstå, men som finns mitt ibland oss. Det är en bok om manliga relationer, familjeliv, flickvänner och manligt våld. Inför manusarbetet genomförde författaren och journalisten Cyril Hellman djupintervjuer med ett trettiotal firmakillar från Stockholm och Göteborg, allt lyhört tolkat av serietecknaren Peter Bergting.

Stig Larsson skriver i förordet: De klipp som jag sett har gått rent till. När det hela är över hjälps motståndarna upp på benen. Man förhör sig om de vill ha revansch. För även om du har åkt i backen får du adrenalinskjutsen. Och du bär med dig känslan av att du har stått upp för dina kompisar. För ditt lag.   Bonusmaterial Det största derbyt: Mellan Stockholmslagens mest våldsamma supportar och ordningsmakten pågår ett komplicerat spel. Septemberderbyt 2018 mellan AIK och Hammarby är publikmässigt tidernas största derby och Cyril Hellman följde huliganer såväl som polisen inför det i en artikel som ursprungligen publicerades i Café Magasin november 2018. I denna omarbetade version intervjuar han också Djurgårdens och IFK Göteborgs firmakillar och ger oss en historik över svensk huliganism och supporterkultur. Reportaget har som ljudbok varit på topplistorna hos alla streamingtjänster.

Då författaren som barn gick i skolan tillsammans med flera av firmornas grundare liksom polischefen som övervakar derbyt blir det ett personligt gonzoreportage om inte bara fotboll utan också klass, ursprung, gemenskap och kärlek till det egna laget.

Skriv en recension

Note: HTML översätts inte!
    Dålig           Bra

Vad som än står - Fotboll, familjen, våldet (Inb) (Nytryck 2021)

 • Förlag: Stevali
 • Produktnummer: 9789189228399
 • Författare/Tecknare: Cyril Hellman, Peter Bergting
 • Utgåva: 1:a
 • Tryckår: 2021
 • ISBN-13: 9789189228399
 • Antal sidor: 130
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Releasedatum: May 21, 2021
 • Tillgänglighet: I lager
 • 169.00 kr
 • 99.00 kr

 • Exkl moms: 93.40 kr

Taggar: Vad som än står, Cyril Hellman, Peter Bergting, Kartago, DIF, AIK, Djurgården,

Visa alla Nyheter och information!

ALLA PRODUKTER ÄR NYA/OLÄSTA

Begagnade produkter är alltid markerad "Begagnad" i titelraden. 

Frakt 59 kr

Fraktfritt över 600kr inom Sverige!
Fraktfritt över 1000kr till Finland och Danmark!
(gäller ej Åland och Färöarna) 

Finland 109 SEK
Danmark 109 SEK
Tyskland 140 SEK
Norge, Åland och Färöarna, kontakta oss via e-post för prisuppgift
Övriga EU-länder (Other EU countries) 275 SEK
Utanför EUkontakta oss via e-post för prisuppgift
(Outside EU send an e-mail for price information)

Vikt under 500g och värde under 300 kr?

Om du beställer serietidningar och album som totalt tillsammans väger under 500 gr och har ett värde under 300 kr kan du e-posta din beställning till info@seriersant.se istället för att använda orderformuläret. Då kan vi eventuellt fixa en bättre fraktkostnad med Postnord direkt till din postlåda eller dörr inom Sverige.